środa, 3 sierpnia 2011

Naleśnikowe sakiewki

Składniki
dla 2-4 osób
jajka, 2
woda mineralna gazowana, 1 szklanka
mleko, 1 szklanka
mąka, ok 200g
olej, 1/2 łyżki
ser twarożek, 250g
cukier puder, 3 łyżki
cukier wanilinowy, jedno opakowanie
żółtko, 1
dżem,
Opis przygotowania
czas przygotowania:
1. Ciasto naleśnikowe: jajka, wodę, mleko ubić mikserem. Mieszając dodać mąkę, szczyptę soli oraz olej. Odstawić ciasto na ok 20min.
Na patelnię wlać 1/2 łyżeczki oleju, usmażyć cienkie naleśniki.

2. Ser twarogowy zmiksować z żółtkiem, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.

3. Na środek naleśników nałożyć masę serową, wiązać w sakiewki. Podawać z łyżeczką dżemu.

2 komentarze:

  1. To byl akurat moj pomysl...wyglada bardzo apetycznie i napewno tak tez smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Były pyszne, wracaj już do domu:P

    OdpowiedzUsuń