Składniki
dla 2-4 osób
jajka, 2
woda mineralna gazowana, 1 szklanka
mleko, 1 szklanka
mąka, ok 200g
olej, 1/2 łyżki
ser twarożek, 250g
cukier puder, 3 łyżki
cukier wanilinowy, jedno opakowanie
żółtko, 1
dżem,
woda mineralna gazowana, 1 szklanka
mleko, 1 szklanka
mąka, ok 200g
olej, 1/2 łyżki
ser twarożek, 250g
cukier puder, 3 łyżki
cukier wanilinowy, jedno opakowanie
żółtko, 1
dżem,
Opis przygotowania
czas przygotowania:1. Ciasto naleśnikowe: jajka, wodę, mleko ubić mikserem. Mieszając dodać mąkę, szczyptę soli oraz olej. Odstawić ciasto na ok 20min.
Na patelnię wlać 1/2 łyżeczki oleju, usmażyć cienkie naleśniki.
2. Ser twarogowy zmiksować z żółtkiem, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.
3. Na środek naleśników nałożyć masę serową, wiązać w sakiewki. Podawać z łyżeczką dżemu.
Na patelnię wlać 1/2 łyżeczki oleju, usmażyć cienkie naleśniki.
2. Ser twarogowy zmiksować z żółtkiem, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.
3. Na środek naleśników nałożyć masę serową, wiązać w sakiewki. Podawać z łyżeczką dżemu.
To byl akurat moj pomysl...wyglada bardzo apetycznie i napewno tak tez smakuje:)
OdpowiedzUsuńByły pyszne, wracaj już do domu:P
OdpowiedzUsuń