Składniki
dla >6 osóbbiałka, 3
cukier puder, 150g i 1 łyżka
mąka ziemniaczana, 1 łyżka
śmietanka tortowa, 200g
banan,
winogrona,
cukier puder, 150g i 1 łyżka
mąka ziemniaczana, 1 łyżka
śmietanka tortowa, 200g
banan,
winogrona,
Opis przygotowania
czas przygotowania: 1. Białka ubić z 150g cukru pudru i mąką ziemniaczaną na sztywno.2. Ułożyć masę na kształt wysokiego koła o średnicy ok 15cm. Piec przez ok 1h w temperaturze 150*C.
3. Śmietankę ubić z łyżką cukru pudru. Ułożyć delikatnie na upieczonej i wystudzonej bezie.
4. Na bitej śmietanie poukładać pokrojone w cienkie plasterki banany i winogrona (mogą być też inne owoce).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz