czwartek, 4 sierpnia 2011

Pavlova

Beza z bitą śmietaną i owocami. Równie pyszna jak kaloryczna:) Dlatego ja zrobiłam ją w wersji mini a przepis pochodzi ze strony: http://kotlet.tv/pavlova/comment-page-1#comment-38444


Składniki
dla >6 osób
białka, 3
cukier puder, 150g i 1 łyżka
mąka ziemniaczana, 1 łyżka
śmietanka tortowa, 200g
banan,
winogrona,
Opis przygotowania
czas przygotowania: 1. Białka ubić z 150g cukru pudru i mąką ziemniaczaną na sztywno.

2. Ułożyć masę na kształt wysokiego koła o średnicy ok 15cm. Piec przez ok 1h w temperaturze 150*C.

3. Śmietankę ubić z łyżką cukru pudru. Ułożyć delikatnie na upieczonej i wystudzonej bezie.

4. Na bitej śmietanie poukładać pokrojone w cienkie plasterki banany i winogrona (mogą być też inne owoce).





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz